Novinky z hotelu a restaurace
Valentýnská nadílka
Výdejní okénko RESTAURACE Air Club
Vánoční cukroví
Výdejní okénko RESTAURACE Air Club
Změna otevírací doby RESTAURACE Air Club
RESTAURACE Air Club ZNOVU OTEVŘENA
Vyhodnocení ankety spokojenosti 2019
Ochutnejte naší novou kávu PIACETTO
TAPIOKA s ovocem...zdravá svačinka bez lepku
NOVINKA...BIO limonády
Pravé letní osvěžení...domácí nanuky
Domácí meruňkový koláč...čerstvě upečeno
Naše domácí limonády
Vyhodnocení ankety spokojenosti 2018
F B A C U P 2 0 1 7
Ani letos nesměl chybět v kalendáři našich akcí již třetí oficiální ročník FBA Cupu, turnaje všestranných a nekonvenčních disciplín, kterého se i tentokrát zúčastnily již tradiční týmy. Vítězem se stal tým plavců, kterým GRATULUJEME!
25. 03. 2017
Minulý víkend jsme měli tu čest vyslat našeho šéfkuchaře, Jana Hlůžka, na vzdělávací seminář vedený
kapitánem Národního týmu Asociace Kuchařů a Cukrářů ČR
panem Janem Horkým.
V rámci tohoto semináře v plzeňském Hotelu Purkmistr pak odhalil tajemství přípravy pokrmů z olympijského menu, které bylo ohodnoceno bronzovou medailí na nejslavnější soutěži "Bocuse´d Or" ve francouzskému Lyonu.
Receptem z minulého týdne je vepřová roláda, která Vám nikdy nezevšední! Naplnit ji můžete nejen houbovou směsí, ale i sýrem a šunkou, špenátem s ricottou nebo třeba rajčaty a mozzarellou . . . fantazii se meze nekladou!
45. Vepřová roláda, mačkané brambory s pikantním salámem
19. 11. 2016
Přemýšlíte, co uvařit o víkendu pro rodinu či přátele? Zkuste výborná kuřecí prsíčka "Supreme", která díky přípravě i s kůží a částí křidélka zůstávají krasně šťavnatá a překvapivě chutná. Doplníte-li je o smetanovou liškovou omáčku, gurmánský zážitek je zaručen :)
44. Kuřecí prsíčka "Supreme" na hráškovém pyré s liškovou omáčkou a bramborovými rosti
12. 11. 2016
Receptem tohoto týdne je opět vepřová pečínka z amerického plemene Duroc, která jistě stojí za vyzkoušení. Dobrou chuť!
43. Vepřová pečeně Duroc na jablkách, calvados omáčka, šťouchané brambory
F B A C U P 2 0 1 6
Jelikož měl nultý ročník FBA Cup 2015 mezi účastníky mimořádný úspěch, proběhl v září tohoto roku první oficiální ročník, jehož vítězem se stal tým Ragbistů Tatry Smíchov.
Všem účastníkům děkujeme a vítězům GRATULUJEME!
05. 11. 2016
Tento týden jsme si s naším šéfkuchařem připravili křehká kachní prsíčka na švestkové omáčce a hned se po nich zaprášilo. Budou mít stejný úspěch i u Vás doma?
42. Kachní prsíčko, špenátové brambory, švestková omáčka
30. 10. 2016
Novým receptem z řady zvěřinových pochoutek je špikovaný kanec, který nikdy nezklame. Dobrou chuť!
41. Kýta z divočáka na slanině a jalovci s bramboráčky
25. 10. 2016
Naučte se s naším šéfkuchařem delikátní bažantí stehýnka s jemnou podzimní dýní.
40. Bažantí stehýnka na divoko, dýňové pyré, bramborové šišky
18. 10. 2016
Další ze skvělých podzimních receptů představuje křehká kančí kýta na selský způsob. S námi už se nemusíte bát připravit si zvěřinu doma.
39. Kančí kýta po selsku, červené zelé, špekové knedlíky
09. 10. 2016
V dnešním receptu si představíme vepřové maso z amerického plemene Duroc, které bylo vyšlechtěno z původních amerických druhů spolu s guinejskými, španělskými a portugalskými prasaty.
38. Steak z pečínky Duroc, mexické fazole, americké brambory
22. 09. 2016
První podzimní den a blížící se loveckou sezónu zahájíme lahodnou a křehkou kančí kýtou s "brusinkovou".
37. Kančí kýta s brusinkovou omáčkou, červeným zelím a bramborovými šiškami
18. 09. 2016
Dnes si společně připravíme osvědčenou "klasiku" italských kuchyní. Název saltimbocca vznikl z italských slov "saltare" (skákat) a "in bocca" (do pusy) tak snad si jej zamilujete i Vy. Dobrou chuť!
36. Telecí saltimbocca se šafránovým risottem a cherry rajčátky
12. 09. 2016
Lehké a dietní krůtí maso náš šéfkuchař tentokrát doplnil nápaditě ochucenou zeleninkou a neméně chutnou přílohou.
35. Krůtí medailonky, zeleninové ragú na kari a bramborovo - sýrové rosty
04. 09. 2016
Další specialitou našeho šéfkuchaře je telecí krk připravovaný stále oblíbenější metodou sous-vide (čti sú-ví), při které se maso táhne za nízké teploty ve vakuu.
34. Telecí krk sous-vide na čerstvých bylinkách, šťouchané brambory
26. 08. 2016
Dnes si společně pochutnáme na krůtích medailoncích s lehkou grilovanou zeleninou. Vyzkoušejte další skvělý recept našeho šéfkuchaře!
33. Zapečené krůtí medailonky s parmazánem, grilovaná toskánská zelenina
19. 8. 2016
Tentokrát si s naším šéfkuchařem připravíme šťavnatou jehněčí pečínku na rozmarýnu. Dobrou chuť!
32. Jehněčí kýta na česneku a rozmarýnu s listovým špenátem a šťouchanými brambory
11. 8. 2016
Vydáte se s námi dnes do Řecka? Tradiční musaka, zeleninová varianta italských lasagní, se hodí do dnešních chladných dnů svou vydatností, lilky ji však příjemně odlehčí. A chystáte-li se ještě letos do plavek, můžete vynechat bešamelovou omáčku :)
31. Řecká musaka
04. 8. 2016
A opět jedna středomořská specialita! Pokrm známý z dovolených jako "Risotto alla pescatora", neboli rybářské risotto . . . je až překvapivě jednoduché.
30. Risotto s mořskými plody, šalotkou a rajčaty
30. 7. 2016
Jižní Amerika je tradičním producentem výborného hovězího masa. Díky vybraným plemenům a zrání Vás překvapí svou šťavnatostí a křehkostí. V dnešním receptu našeho šéfkuchaře si jej připravíme při nízké teplotě, což ještě zvýrazní jeho nepopiratelné kvality. Dobrou chuť!
29. Vyzrálé hovězí pečené dorůžova s ratatouille
25. 7. 2016
Kuřecí qurrito je skvělá a rychlá mexická chuťovka, na kterou běžně stojíme fronty v řetězcích rychlého občerstvení. Vy už ale nemusíte, protože si ji nyní budete umět připravit sami přesně podle Vaší chuti.
28. Kuřecí Qurrito s čedarem a BBQ omáčkou
19. 7. 2016
27. Telecí nudličky s olivami a sušenými rajčaty
11. 7. 2016
Dnes si společně pochutnáme na výborné hlívě ústřičné ve spojení se špenátem a lehkými těstovinami. A věděli jste, že si hlívu můžete pěstovat sami doma? :) Dobrou chuť!
26. Tagliatelle s hlívou ústřičnou a listovým špenátem
02. 7. 2016
Se začátkem prázdnin jsme si pro Vás připravili specialitu šéfkuchaře vonící Středozemním mořem. Proto pokud se na dovolenou zatím nechystáte, nemusíte zoufat. Připravte si grilované kalamáry podle našeho receptu a nalaďte se na léto. Přejeme dobrou chuť!
25. Grilované kalamáry na česneku s limetkou
22. 6. 2016
Dnes si připravíme lehoučké lívanečky s omáčkou vonící létem.
24. Lívance s omáčkou z lesního ovoce
15. 6. 2016
Dnešní specialitou jistě nepohrdne žádný pořádný "masožravec" a je jedno, zda mu ji předhodíte připravenou na pánvi, či na grilu.
23. Anglická kotleta se šunkou a sázeným vejcem
12. 6. 2016
S blížícím se létem si v našem oblíbeném seriálu "Šéfkuchař doporučuje..." připravíme i nějaké lehčí, letní recepty. Dnes to bude čerstvý, voňavý lososový tataráček . . . ideální jako chuťovka před grilováním, nebo rychlá večeře. Dobrou chuť!
22. Lososový tataráček s šafránovou omáčkou a toasty
03. 6. 2016
Výtečné a jemné telecí maso bývá na našich talířích často opomíjeno, což je ovšem velká škoda. Proto se tento týden s naším šéfkuchařem naučíme výborné telecí ragú.
21. Telecí ragú s kořenovou zeleninou a červeným vínem, bramborové krokety
28. 5. 2016
Přinášíme Vám další recept na lehký a zdravý oběd či večeři. Kombinace čerstvé ryby a limetkové omáčky zkrátka nemá chybu! Dobrou chuť!
20. Sumeček africký, těstovinový salát se zeleninou, limetková omáčka
25. 5. 2016
Nevíme, jak Vy, ale my chřestové sezóny ještě stále nemáme dost :) Tak krásně svěží a čerstvý bude zase až za rok, tak si ho s námi pojďte ještě jednou vychutnat
19. Krémové chřestové risotto
11. 5. 2016
V naší restauraci jedeme na chřestové vlně, přidáte se? Tentokrát doplníme recept šťavnatým kuřecím prsíčkem a báječnou holandskou omáčkou.
18. Kuřecí prsíčko "Supreme" na chřestovém hnízdě s holandskou omáčkou a s grenaille brambory
07. 5. 2016
A další recept našeho šéfkuchaře s výborným čerstvým chřestem. V kombinaci se šťavnatou panenkou rozhodně stojí za vyzkoušení!
17. Filírovaná vepřová panenka s chřestovým ragú, brambory grenaille
28. 4. 2016
Sezóna chřestu je v plném proudu. S receptem našeho šéfkuchaře se už nemusíte bát připravit si tuto pochoutku i Vy u Vás doma.
16. Vařený chřest s holandskou omáčkou
20. 4. 2016
Vyzkoušejte si i výtečný zvěřinový recept podle našeho šéfkuchaře . . .
14. Srnčí ragú na červeném víně s kořenovou zeleninou
08. 4. 2016
Příjemné jarní počasí posledních dní nás všechny láká ven . . . a někteří z nás už se nemohou dočkat, až opráší zahradní gril. Proto bychom Vás chtěli inspirovat naším nejnovějším receptem, který je po menší úpravě na gril jako stvořený.
13. Mix grill s pepřovou omáčkou
30. 3. 2016
Na jarní stůl jistě patří i delikátní kraličí pečínka. Vyzkoušejte recept našeho šéfkuchaře . . .
12. Králičí stehna na tymiánu se zeleným risottem z rýže arborio
29. 3. 2016
Přečtěte si vyhodnocení ankety spokojenosti zákazníků naší restaurace. Zajímají Vás odpovědi na Vaše podněty a návrhy?
22. 3. 2016
Chcete na Velikonoce ohromit své blízké novými delikátními pokrmy na sváteční tabuli? Vaření nikdy nebylo snazší
11. Vepřový bok sous-vide, hráškové pyré, špekový knedlík s vídeňskou cibulkou
10. Okoun nilský s tapenádou z černých oliv na zeleninovém hnízdě, grenaille brambory
8. 3. 2016
Vyzkoušejte si doma další oblíbené recepty ze seriálu "Šéfkuchař doporučuje"
9. Hovězí vídeňská roštěná s dušenou rýží
8. Pečený okouník s citrónovým pepřem na risottu se šalotkou, drcená rajčata
7. Hovězí roastbeef, domácí remuláda, grenaille brambory
6. Kuřecí prsa "sous-vide" na zázvorové omáčce, jasmínová rýže se sušenými višněmi a sezamem
5. Grilovaná "Sealowská" krkovice, ragú z červených fazolí
4. Domácí hovězí hamburger
10. 2. 2016
Přinášíme Vám novinku v podobě receptů našeho šéfkuchaře v seriálu "Šéfkuchař doporučuje"
Pro začátek si můžete pochutnat na následujících dobrotách:
3. Risotto arborio s chorizem, šalotkou a bílým vínem, sypané parmazánem
2. Klokaní kýta s brusinkovou omáčkou, krokety
1. Vepřová pečínka zauzená na višňovém dřevě, pórkové hnízdo, hořčicová omáčka, opečené brambory grenaille
2.10.2015
Známe vítěze soutěže "Kuchař roku"! Gratulujeme!
Akce "Kuchař roku" se na Výstavišti PVA EXPO Praha Letňany zúčastnili dne 1. října 2015 kuchaři a cukráři z celé Střední Evropy.
Soutěžící museli za čtyři hodiny připravit tříchodové menu ze sezónních surovin, vycházející z tradiční české gastronomie, a přitom pokrm uvařit moderně. Použit musel být hřbet z divočáka bez kosti a bažant, dále pět surovin ze spotřebního koše s označením Klasa. Soutěž o titul "Kuchař roku" proběhla v rámci veletrhu, který je určen pro odbornou i širokou veřejnost se zájmem o gastronomii.
Náš šéfkuchař Jan Hlůžek obstál v konkurenčním boji všech finalistů této soutěže, a i když se neumístil na medailových pozicích, pro nás i nadále zůstává výborným kuchařem na svém místě, za což děkujeme.
Tisková zpráva - výsledky finále Kuchař roku 2015
23.9.2015
Jan Hlůžek, šéfkuchař Restaurace Air Club, se probojoval mezi 8 finalistů soutěže „KUCHAŘ ROKU 2015/2016", kterou tradičně pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Finále soutěže proběhne na Výstavišti PVA EXPO Praha Letňany v hale č. 7A ve čtvrtek 1.10.2015.
Za celý tým FBA – Restaurace Air Club
blahopřejeme, držíme palce a doufáme i ve Vaši podporu :-)